Toto jsou hlavní důvody, proč byste měli jíst toto úžasné ovoce. Neuvěříte, co vše dokáže!

Publikováno 14. 6. 2022
Autor:

V obchodě vypadá nenápadně, na jazyku chutná božsky. Tak se dá jednoduše vystihnout ovoce kaki, které na podzim a v zimě najdete běžně ve větších obchodech.

Kromě názvu kaki se mu říká churma, kakichurma, tomel, persimmon, korejské mango, čínská švestka, medové jablko nebo šaronské ovoce. Kaki je plod ovocného stromu tomelu japonského, jeho botanický název v překladu znamená „Diovo ovoce“ a právem si toto označení zaslouží. Kaki obsahuje mnoho cenných látek a má hned několik blahodárných účinků na lidské zdraví. Čím je tak výjimečné?

Plod plný vitaminů

Kaki obsahuje vitaminy A, C, E a B6, z minerálů mangan, měď, hořčík, draslík a fosfor. Obsahuje také organické sloučeniny, jako například kyselinu betulinovou a různé karotenoidní sloučeniny, které spadají do komplexu vitaminů B. Mimo jiné je také dobrým zdrojem vlákniny. Poznejte všechny blahodárné účinky tohoto „božského ovoce“ a vpusťte do jídelníčku trochu té exotiky.

Plod plný vitaminů

Kaki obsahuje vitaminy A, C, E a B6, z minerálů mangan, měď, hořčík, draslík a fosfor. Obsahuje také organické sloučeniny, jako například kyselinu betulinovou a různé karotenoidní sloučeniny, které spadají do komplexu vitaminů B. Mimo jiné je také dobrým zdrojem vlákniny. Poznejte všechny blahodárné účinky tohoto „božského ovoce“ a vpusťte do jídelníčku trochu té exotiky.

(Otevřete si pokračování článku níže)